Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-07-2007, 11:05 PM   #1 (permalink)
Görev Alma Vakti
Ezberim Üyelik BiLgilerim
Üye No: 11561
Ezberim Tşk İstatistikleri Tesekkür: 856
622 Mesajına
1288 Kere Teşekkür Edildi
Ezberim Rep PuanLaması
Tecrübe Puanı: 203
Rep Puanı: 16684
Rep Derecesi:
Anarko has a reputation beyond reputeAnarko has a reputation beyond reputeAnarko has a reputation beyond reputeAnarko has a reputation beyond reputeAnarko has a reputation beyond reputeAnarko has a reputation beyond reputeAnarko has a reputation beyond reputeAnarko has a reputation beyond reputeAnarko has a reputation beyond reputeAnarko has a reputation beyond reputeAnarko has a reputation beyond repute
Anarko - MSN üzeri Mesaj gönder
11 Herşey Para Olmuş !!!

Tum yasamamizi guvence ,garanti altinda para denilen kagit parcasina kelepceledik hatta esir ettik.
Duygularimiz,asklarimiz,yuvamiz,isimiz,ekmegimiz,a simiz
para oldu.Cag atlamak daha iyi sartlarda yasamayi,daha iyi sartlarda yasamak, modernlesmeyi,modernlesmek tuketimi ve bol para kazanma hirsini getirdi bizlere.Artik sonbaharda savrulan gazellr gibi dagilmaya basladik umarsiz caresizce.
Gunumuzde parasi olmayana yasama sansi bile taninmiyor ,para kazanmanin her yolu mubah goruluyor.Akilli,mantikli,zeki,kulturlu insanlar parasi olmadigi icin adam sinifinda gorulmezken,iki lafi biraraya getiremeyen insanciklar paralariyla herseyi satin alarak beyfendi yada hanimefendi oluyorlar ya bu durum pek bir icler acisi geliyor bana. Hasta olanlar tedavi goremiyor,ilacini alamiyor,hastaneler kapi onunde birakiyor:Ac ise bir ekmek veren
yuzune bakan yok.Ahlak kurallari dediginiz nedirki? Para icin her turlu pis islere karisanlar, gencecik korpe bedenleri mal gibi satanlar,para icin masum insanlarin canini yakanlar,onurlarini,sereflerini,insanliklarini ayaklar altina alanlar.

Arkadasliklar,dostluklar cikara dayali.Paran varsa cevrende sahte yuzler,sevgiler,sevgililer, hatta esler.Sende varsa iyisin,hossun ,agasin,pasasin.Dusmeye gor birkac kotu gundostundan baska kimsecikler yok yaninda.Tum insanliklar rahat yasama standart yukseltmederdinde.
Once is,ev,araba bunlar olunca amaclarin isteklerin sonu yok hep daha fazlasi daha iyisi.Korkuyorum nereye gidiyoruz daha hangi degerlerimizi satacagiz,neleri peskes cekecegiz ve bu gitmelerin sonu nerede?
Parayi sonradan gormus,bulundugu konumu hazmedememis,gorgusuz cahilleri gorunce utaniyorum insanligimdan.Yasini almis torun torba sahibi adamlarin kolunda onbes yirmilik kadinlar,camasir degistirir gibi iliski yasayanlar birde utanmadan adina "ASK" diyenler.Artik para yasami kolaylastirmanin aracidegilde herseyi satin almanin tek anahtari oldu.
Para dedim demir tabanca mermi oldu,para dedim sinirini atti aslan gibi erkek kopek oldu,para dedim namuslu gecinenler soyundu fahise oldu.Para dedim defol,kahrol diyen dudaklar yasa cok yasa oldu, para dedim yuze bakmayanlar kul oldu kole oldu.Para dedim cocuk sempanze oldu,para dedim olunmaz olamazlar olur peki oldu,para dedim yalanlar gercek oldu saray oldu ,kosk oldu.

Bir yildirim dusuyor hayatlarin ustune ortalik aninda karariyor bu karanligin adi PARA.....

Anarko isimli Üye şimdilik offline konumundadır